27 Temmuz 2008 Pazar

Galya Ordusu Hazırlamak

Bir galya yazımla daha sizlerleyim.Galyalı ile yazdığım birçok yazıda toytonlardan bahsetmiştim.Eğer galyalı olan savaşçılar ordusunu çabuk hazırlayamaz.Ama hiçte rakiplerine(düşmanlarına) hammadde bırakmaz.Bu şekilde hem nüfus yükseltirken koruma altında olduğu için kayıp vermez.

ORDUNUN İLK ADIMLARI

2. gününde asker basmak her galyalının isteği yada düşüncesi değildir.Ama 2. gün yağmalamalara başlıyabiliriz.Kuracağımız ordudaki ilk asker Phalanx dir.Diğer ırkların askerlerinden biraz güçsüz olabilir.Ama kesinlikle 30 askeri bulduktan sonra basmayı bırakacağız.Saatlik üretim 5 askerden sonra yağmalamalarla filan 30 askeri bulun.Tabi burdan sonra işler biraz değişecek.İster kılıçlı ister toyton eğer güçlü ve hızlı olmak istiyorsanız kesinlikle toyton diyorum.Ama sağlam kesintisiz bir ordu için ise kılıçlı.(Şöyle birşey var.Baya bi toyton bastıktan sonra 40-50 kılıçlı basarak köyünüzde koruma bırakabilirsiniz)

YAĞMALAMA İLE HEDEF TOYTON

Artık 3. gün geldi yada erken davranırsanız gelmedi :) Şimdi hedef toyton kurmak.Kesinlikle çok kolay.Sabah 7 gibi başladığımızı hesap edersek.Erken saatlerde biraz hammadde geliştiriyoruz.Saatlik üretim artık 60 ı kesin geçmiştir umarım.Öğlene doğru araştırma için baya bir hammadde birikmiş olacak.Eğer askerlerine güveniyor ve vaktin varsa yağmalamaya devam.Şuan hiç korkumuz yok.Seviye en az 8 getirdiğimiz sığınak bizi sım sıkı koruyor.Kaybettiğimiz hammadde en fazla 100er oluyor.Bunuda saatlik üretim ve yağmalamalar ile tamamlayabiliriz.Artık araştırmayı yapacak kadar hammaddeyi tamamladığımızda araştırıyoruz .Ve toytonun kurduk olamaz hammadde kalmadı değilmi ? Şimdi yağmalama ve saatlik üretimi beklemek zorundayız.Yavaş yavaş bu taktikle 10 toyton çıkartabilirsiniz.10'ar 10'ar 15'er 15'er Phalanx bölerek yağmalamayı önermiyorum.Yakında değilse köyler mutlaka 30 Phalanx 10 toytonunuzda ayrı ayrı yağmalama yapın.Yakınsa o sizin düşüncenize kalmış.Artık toytonlarınız dolacaktır ve ordu sağlamlaşacaktır ;)

ORDU İÇİN TEK ŞEY BİRLİK

Artık baya bi toyton basmış olmalısınızki ordunuz baya bi tamamlanmış olmalısınız.Sağlam birlik bulursanız saldırılardanda kurtulmuş olursunuz.Birlik için ne gereği var demeyin.Zaten elçiliğe harcanacak hammaddeyi bi yağmalamada kazanabilirsiniz.Artık böle böle yolladığınız askerler tam bir ordu şeklindedir.

GERİSİ SİZE KALMIŞ

Gerisi size kalmış . Toyton basmaya bence devam etmelisiniz ben 200 toyton gibi bastıktan sonra orduma Heduan lerle güçlendirdim.Tabiki casus'uda unutmuyalım.Mancınık ile ordunuza yıkıp ekibi katmanızda sizin için yararlı olacaktır. 2. köyde cazip bir fikir olabilir.Ucuz olması göçmenlerin size kolaylık sağlayacaktır.Toytonlar için 15 tarlalı yada 9 tarlalı bir köye ihtiyacın var.

KILIÇLI BASMAK

Eğer toytondan önce kılıçlı basmayı denerseniz vakit harcarsanız.Hammadde yağmalarkende yardımcı olabilir.Normal serverda kesinlikle ama kesinlikle kılıçlı basılmalıdır.Ama speedde gerek olduğunu düşünmüyorum tabiki bu sizin düşüncenize oynayış stilinize bağlı :)

Hiç yorum yok: